(ادامه) تقویت کننده آنتن مبایل
چگونه می توان یک تقویت کننده تلفن همراه انتخاب نمود؟
1 - ابتدا باید موقعیت ومتراژ محدوده ای را که در آن قصد تقویت سیگنال تلفن همراه را داریم کاملا بررسی و مشخص نموده مثلا اگر قصد تقویت میزان آنتن دهی تلفن همراه برای یک آپارتمان مسکونی و یا تجاری را دارید باید دقیقا تعداد طبقات آپارتمان ,تعداد واحد های موجود در هر طبقه ,و یا حتی متراژ هر واحد مورد بررسی قرار گیرد.
2 - میزان آنتن دهی تلفن همراه در آن منطقه و یا آن محدوده دقیقا مورد بررسی قرار گیرد.به ویژه در محیط های خارجی مانند بالای پشت بام,داخل حیاط,ابتدای ورودی ساختمان.
3 - فاصله و جهت نزدیکترین دکل مخابراتی یا BTS به محل مورد نظر مشخص گردد.
4 - ساختار داخلی محیط اعم از تعداد اتاقهای موجود در واحد,تعداد پنجره ها,نوع و قطر دیوار حائل بین اتاقها وسایر موارد بررسی گردد.
یک ست و یا یک مجموعه کامل از تقویت کننده تلفن همراه شامل قطعات زیر می باشد.
- BOOSTER یا خود تقویت کننده که عملیات تقویت امواج را انجام می دهد.
- OUTDOOR ANTENNA که وظیفه گرفتن امواج ضعیف از محیط خارجی را برعهده دارد.
- INDOOR ANTENNA که وظیفه پخش امواج تقویت شده توسط BOOSTER را بر عهده دارد.
- کابل و کانکتور به ترتیب به متراژ و تعداد لازم.
تعدادو نوع تجهیزات فوق مانند نوع تقویت کننده تلفن همراه متناسب با متراژ و توان دستگاه ,تعداد و نوع آنتن های مورد استفاده,متراژ و نوع کابل مورد استفاده در اجرای هر پروژه متناسب با محل فوق قابل تغییر است.
پس از بررسی شرایط فوق و قرار دادن اطلاعات بدست آمده بالا به دست متخصصین شرکت,ما می توانیم تقویت کننده ای مناسب و متناسب با نیاز شما به شما پیشنهاد نماییم.
در زیر تصویری از چگونگی نصب تقویت کننده تلفن همراه در یک منزل 2 طبقه آورده شده است.
مشکلات آنتن دهی تلفن همراه به دو گروه کلی تقسیم می شوند :
الف) مشکلات در محیط بسته
وجود نقاط کور آنتن دهی موضوعی است که به کلی قابل برطرف شدن میباشد . نقاط کور آنتن دهی در محیط بسته داخلی معمولا در طبقات زیر زمین ساختمان ها و یا به دلیل ساخت و ساز های اطراف و حتی نوع سازه ساختمان و یا در طبقات بالا برج ها و به دلیل ارتباط با چند ایستگاه بوجود می آید . همچنین بعضی مواقع در این نقاط بعد از تماس موفق ، ارتباط بلافاصله قطع می گردد و یا ممکن است ارتباط با کیفیت پایین صورت گیرد که با نصب تجهیزات تکرار کننده یا همان تقویت کننده در آن محل این مشکلات به کلی رفع می شود. جهت رفع این مشکلات استفاده از تقویت کننده های موبایل - میکرو BTS (استفاده از میکرو BTS زیر نظر اپراتورها انجام می شود) و یا ترکیب این دو پیشنهاد می گردد .
مهمترين مشكل در گيرندگي موبايل در محيط هاي باز ضعف سيگنال مي باشد. در اين حالت علاقمندي مشتري به افزايش محدوده پوشش موبايل مي باشد. که مشتریان و حتی اپراتورهای موبایل ترجيح مي دهند در این مناطق به جاي نصب BTS جديد که پرهزینه می باشد از تقويت كننده موبايل استفاده كنند. مشكل ديگر این محیط ها ترافيك بالا در مكالمات است كه اپراتورها علاقمند به انتقال ترافيك به ایستگاه های با ترافيك بالا مي باشند.
با استفاده از تکرارکننده های تلفن همراه می توان دسترسی همگان را در نقاط کور به سرویس های موبایل و GSM فراهم نموده است.
در ادامه خوانواده تکرار کننده های شرکت زیمنس را بررسی خواهیم کرد :
خانواده تکرارکننده های تلفن همراه زیمنس شامل 8 نوع محصول از 0.5 تا 40 وات می باشند :
Channel selective Repeater, Adjustable Band selective Repeater, CS&ABS Hybrid repeater, Outband Frequency Shift Repeater, Inband Frequency Shift Repeater, Optical Repeater, Indoor Booster
Channel Selective Repeater زیمنس با امکان انتخاب 2 تا 8 کانال، مناسب برای استفاده در شبکه WLL و محیط باز.
Adjustable Band Selective Repeater زیمنس با امکان انتخاب بازه ای فرکانس که می تواند از یک پهنای باند نازک 25Khz تا کل پهنای باند گسترده باشد مناسب برای استفاده در برج ها ، تونل ها ، محیط سرپوشیده با مساحت های بالا و محیط باز.
Frequency Shifting زیمنس برای انتقال حجم زیادی از داده به یک منطقه خاص به کار می رود. از دو دستگاه master و slave تشکیل شده و فرکانس انتقالی بین دو دستگاه می تواند 1500Mhz، 1800Mhz و یا 900Mhz باشد. مناسب برای استفاده در شبکه WLL و محیط باز.
Indoor Booster زیمنس جهت پوشش بصورت indoor (محیط های سرپوشیده) با توان کم و تقویت تمام پهنای باند. مناسب برای منازل، دفاتر و محیط های سرپوشیده از 100 تا 2000 متر مربع.
ویژگی ها : کاملا سازگار با سیستم مخابراتی و قابلیت پشتیبانی همزمان از کلیه اپراتورهای فعال در کشور - امکان استفاده در دشوارترین شرایط آب و هوایی - اقتصادی ترین روش برای ایحاد پوشش کامل و انتقال ترافیک در مساحت های مختلف .
انواع این دستگاه ها در نقاط کور و فاقد آنتن دهی تلفن همراه مانند: برخی طبقات ساختمان های سازمان ها ، ادارات ، مراكز دولتی و خصوصی - هتل ها و مراكز اقامتي - کارگاه ها و کارخانجات - مجتمع هاي مسكوني و تجاري - طبقات و زير زمين ساختمان ها - اماكن ورزشي و استخرهاي سرپوشيده - فروشگاه ها ، رستوران ها - ویلاهای خارج از شهر - پاركينگ ها - تونل ها - مترو - معادن –ایستگاه های هوا شناسی – مزارع کشاورزی- سدها - کارگاه های راه سازی و حتی گسترش پوشش دهی جاده ها قرار می گیرد و مشکل انتن دهی و ضعف سیگنال یا قطع و وصل مکالمات به کلی رفع می شود .
قبل از خرید تقویت کننده موبایل چه فاکتور هایی را مد نظر قرار دهم ؟
شما برای خرید تقویت کننده سیگنال موبایل ، ابتدا باید محل مورد نظر جهت تقویت موبایل را از جهات زیر مورد ارزیابی قرار دهید :
1- فاصله محیط با محلی که آنتن دریافت می کند یا فاصله تا دکل مخابراتی ( BTS )
2- متراژ مورد نظر جهت تقویت امواج
3- سربسته بودن یا سرباز بودن محیط
تفاوت Repeater و Booster در چیست ؟
ریپیتر ها معمولا با توان بالا برای مکان های وسیع و سرباز با متراژ بالا به کار می روند . در این گونه مکان ها که به صورت شهرک های مسکونی یا معادن دور افتاده هستند ، فاصله مکانی با دکل های BTS بسیار بالا می باشد .
بوستر ها معمولا با توان متوسط و یا پایین برای مکان های کوچک تر مورد استفاده قرار می گیرند . ممکن در یک ساختمان یک ، واحد خاص ( مثلا زیر همکف ) پوشش مناسب آنتن را نداشته باشد. برای این کار ما به شما بوستر را پیشنهاد می کنیم
تفاوت آنتن های indoor و outdoor در چیست ؟
آنتن های outdoor برای دریافت سیگنال از محیط خارج به کار برده می شوند. ولی آنتن های indoor برای پخش آنتن در محیط درونی به کار می روند
آیا دستگاه های تقویت آنتن موبایل با شرایط متفاوت دمایی سازگار هستند ؟
بلی ! دستگاه های تقویت کننده سیگنال تلفن همراه با شرایط دمایی متفاوت سازگار هستند . گرچه اگر رطوبت محیط بسیار نباشد بهتر است ولی باز هم دستگاه های مقاومی می باشند و نسبت به بسیاری از لوازم الکترونیکی مقاومت بیشتری دارند.
من برای خرید تقویت کننده اطمینان کافی ندارم و می ترسم مشکل مرا حل نکند ، چه کنم ؟
اصلا نگران این امر نباشید ! این ضمانت را به شما داده که با گروهی از متخصصین زمینه مخابرات دستگاه را در محل مورد نظر شما نصب و مورد ارزیابی قرار می دهند و تا رضایت کامل شما به این عهد پایبند می باشند. همچنین پس از نصب ، گروه پشتیبانی پاسخگوی شما مشتریان گرامی می باشند.
با چه قیمت و هزینه ای می توانم دستگاه مورد نیاز خود را تهیه کنم ؟
هزینه شما با توجه به متراژ مورد نظر خود و نوع BTS و فرکانس مورد نیازتان متفاوت است ولی شروع قیمت یک رپیتر تک باند از 400 هزار تومان میباشد که این قیمت منهای قیمت کابل ، کانکتور و آنتن و نصب است و به عنوان مثال دیگر یا تقویت کننده بسیار خوب برای نصب روی دکل و پوشش فضای باز تا 500 متر بطور کامل منهای هزینه دکل حدودا 14 میلیون تومان می شود .
مسدود کننده آنتن مبایل چیست و چگونه کار می کند ؟
گاهی اوقات در برخی اماکن مانند ( کتابخانه ، بیمارستان ، مسجد ، سالن امتحانات و ... ) ، وجود سیگنال موبایل نه تنها مفید نمی باشد ، بلکه باعث سلب آسایش و خطرات احتمالی خواهد شد.
بنابراین می توان قبل از بروز حادثه با خرید یک دستگاه مسدود کننده موبایل ، در مقابل این خطرات ایستادگی کرد . مسدود کننده سیگنال های رادیویی تولید می کند تا با سیگنال های موبایل تداخل پیدا کنند و باعث مسدود شدن امواج تلفن همراه شوند.